середу, 14 листопада 2012 р.

Карієс на молочних зубах.

  Здрастуйте! Сьогодні поговоримо про проблеми зубів наших милих діточок.
Всі ми знаємо, що на початку у дитини з'являються молочні, тимчасові зуби. З часом корінь розсмоктується, і зуб поступово починає хитатися і випадає. Але на його місці обов'язково виростає зуб, але вже постійний, корінний.
Незважаючи на те, що молочні зубки і тимчасові, але доглядати за ними потрібно також ретельно, як і за постійними зубами, щоб уникнути карієсу зубів.

Карієс – це хвороба зубів, при якій емаль руйнується і утворюється порожнина в зубі. Від чого виникає карієс? Від солодкого і борошняного. Правда, не від самого цукру, а від кислоти, які виділяють каріозні бактерії при розщеплюванні цукру. Правильніше не заборонятиме дитині солодощі, а привчити його видаляти після їди харчові залишки. Зубна щітка не завжди під рукою, її можна замінити з'їденням морквини або капусти.
Головна причина виникнення карієсу верхніх молочних зубів у дітей - нічні годування грудьми, пляшка з чаєм або соком і засипання з нечищеними зубами. Вночі, коли дитина спить, в ротовій порожнині утворюється менше слини і кислота, яка руйнує емаль, не може бути нейтралізована. Спочатку все виглядає як білі меловидные плями на зубах, потім вони жовтіють і стають м'якими. У дітей карієс розвивається дуже швидко, за два- три місяці. Поява карієсу на молочних зубах говорить про те, що і на постійних зубах є вірогідність його появи. Бактерії в ротовій порожнині викликають карієс не можна знищити, а можна тільки скоротити їх кількість
.

Як запобігти карієсу у дитини? Ось декілька порад:
• У нічний і вечірній час не давайте дитині солодке питво. Краще замінити його простою водою.

• Цілуйте дитину в щічку, оскільки через слину передаються бактерії що викликають карієс.

• Привчайте дитину до зубної щітки, як тільки у нього почнуться з'являтися зуби.

• Після того, як з'являться 6-7 зубів, починайте користуватися зубною пастою.

• Кожні 6 місяців проводите Стоматологічні профогляди.

• У меню дитини повинні входити продукти, що містять фтор і кальцій. Це сир, капуста, молоко, сир, петрушка, риба, виноград, салат.


Лікування карієсу у дітей.

При початковій стадії карієсу зазвичай призначають лікування фтором в течії декількох місяців. Стоматолог наносить на зубки розчин кальцію, фтору і фосфору.
При середньому карієсі вражається емаль і частина твердої тканини зуба. Лікується пломбуванням.
Глибокий карієс- це остання стадія захворювання. На цій стадії зуб доводиться або видаляти або протезувати.
Є сучасний метод лікування зубів із застосуванням озону. При застосуванні цього методу лікування проходить безболісно, не потрібно ні анестезію, ні бормашину. На хворий зуб подається озон, який повністю знищує бактерії, що викликають карієс і стерилізує зуб.
  Окрім лікування дитині корисно довго знаходиться на свіжому повітрі, потрібні вітаміни A, B, З, D і препарати фториду натрію.
Батьки будьте уважні до ваших діток і своєчасно починайте лікування, і в майбутньому ваша дитина буде вдячна за красиву, белозубую посмішку.

Немає коментарів:

Дописати коментар