середу, 14 листопада 2012 р.

Зимовий догляд за шкірою

Зима – це важкий період для шкіри. Тому догляд взимку за шкірою повинен бути особливим. Однак так легко заплутатися у всіх порадах, які нам постійно дають фахівці, як хороші, так і не дуже. Давайте поговоримо про міфи, які пов’язані з доглядом взимку на шкірою обличчя.
Міф № 1. У холодну пору року допустиме використання лише жирних кремів. Засоби з позначкою “зимовий” зазвичай характеризуються підвищеним вмістом жирів. Але ж шкіра взимку потребує не одного лише живлення, а ще й в зволоження. Крем наносити на шкіру можна лише за тридцять-шістдесят хвилин до передбачуваного виходу на мороз. Якщо не
дотримуватися цього простого правила, то виникнуть лущення і сухість шкіри.
Міф № 2. Зволожувати жирну шкіру не потрібно. Так, жирна шкіра легше переносить суворі холоди, але при цьому підтримувати гідробаланс в нормі вона не здатна. А значить без зволоження тут не обійтися. Відмінно зволожує жирну шкіру лосьйон з соку алое або капустяна маска. Для її приготування беремо кілька листів капусти, подрібнюємо їх в блендері, додаємо збитий білок одного яйця. Наносимо на двадцять хвилин, змиваємо за допомогою теплої води. Таку процедуру робимо ввечері. Щоб шкіра могла підтримувати свій гідробаланс, потрібно правильне харчування. Включаємо в раціон вітаміни і обов’язково п’ємо близько двох літрів води за день.
Міф № 3. Креми з SPF в зимовий час не потрібні. Часто можна почути, що захист від ультрафіолету потрібна лише влітку. Більшу помилку придумати важко. Ультрафіолетові промені взимку нікуди не зникають, вони як і раніше згубно впливають на шкіру. Тому креми з рівнем SPF не менше десяти дуже навіть потрібні. Щоб забезпечити такий захист, можна або віддати перевагу сироваткам або гелям, а можна і підібрати денний крем з відповідним рівнем захисту.
Міф № 4. Скраби і пілінги залишаємо до весни. Чомусь вважається, що якщо взимку використовувати скраби або пілінги, то шкіра буде сильно висушуватися і лущитися. Це помилка! Глибоке очищення шкіри повинно проводитися незалежно від пори року. Однак робити її часто не варто, достатньо одного разу на тиждень. Обов’язково після очищення наносити на шкіру крем.
Міф № 5. Від прийняття гарячого душу відбувається зволоження шкіри. Витоки цього міфу незрозумілі, адже по суті справи гаряча вода дуже сильно сушить шкіру, будь то душ або ванна: кровоносні судини розширюються, випаровування йде інтенсивніше. Тому якщо ви приймаєте душ або ванну, то вода повинна бути кімнатної температури. Ще кращий варіант - контрастний душ , завдяки якому шкіра стає більш еластичною і пружною. Знову ж таки не забуваємо про нанесення кремів або бальзамів.
Міф № 6. Шкіра губ взимку не вимагає особливого догляду. Як же не вимагає? Адже вона тонка і чутлива. При неправильному догляді за губами, облямівка навколо них стане надто сухою, може навіть запалитися, що призведе до сухості і тріщин. Найкраще користуватися жирною губною помадою, а блиски для губ залишити на теплі часи. Обов’язково мати в своєму арсеналі і гігієнічну помаду, яка може використовуватися, наприклад, як основа під звичайну помаду. Пілінг для губ теж обов’язковий. При сухості шкіри губ, можна використовувати спеціальну мазь. Робиться вона просто. Беремо сім грамів масла какао, три грами бджолиного воску, десять грамів рослинної олії. Все перемішуємо. Наносимо на шкіру губ, залишаємо на кілька хвилин, а після промокнути серветкою.
Міф № 7. Взимку не можна ходити в косметичні салони. Цей міф пов’язаний з тим, що взимку шкіра дуже чутлива. Будь-які косметичні процедури повинні бути регулярними і систематичними. Зима – не перешкода для їх проведення. Ніхто не забороняє робити масажі, обгортання, компреси і пілінги. А є ряд процедур, які взагалі найкраще робити взимку. Наприклад, лазерна корекція. Адже ні до неї, ні після на шкірі не повинно бути ні сліду засмаги.

Можливо, Вам буде цікаво:

Немає коментарів:

Дописати коментар