середу, 14 листопада 2012 р.

Яка ти мама: визнач свій тип

Яка ти мама: визнач свій тип

Хочете  дізнатися, на які типи діляться матері по стилю спілкування з дітьми?

Психологи стверджують, що конкретно від  матері залежить, яким виросте малюк, наскільки  упевнено  і  успішно він рухатиметься  по життю.
 Дітей  залишали  без мам грати в кімнаті з  іграшками. Близько 80% дітей від 1.5 до 6 років спокійно реагували на відхід мами, починали грати, а при зустрічі з мамою раділи їй. Такий тип прихильності називається надійним або безпечним. Решта  20%  дітей поводилася    по-різному: хто плакав при  розлученні, хто ніяк не реагував на  повернення  мами.  Цей  стиль  прихильності  називається небезпечним  і  має  потребу в  коригування.
Дослідники  умовно поділили усіх матерів на чотири групи з різними  стилями поведінки.
Урівноважена, спокійна мама. Вона в змозі служити своєрідним  зразком материнства. Все знає про власну  дитину і своєчасно  прийде йому на виручку. До того ж так дбайливо і чуйно, з такою швидкістю розкрутить увесь клубок труднощів малюка, що багато хто  з близьких родичів ще навіть не встигне зрозуміти про те, що цей клубок був. Проте найважливішим для дитини є той факт, що він зростає в атмосфері доброти і доброзичливості.
На противагу спокійної матері другий тип – тип неспокійної мами. Їй завжди щось здається, їй завжди щось думається. І що це, що здається, думається торкається її крихітки, його здоров'я, над яким постійно начебто висить загроза, навіть у разі, якщо загрози немає. Тривожність мами переходить і до дитини, що  надалі в змозі зробити його сором'язливим і невпевненим.
 
Третій вид– тоскливая мать. У неї є щось спільне з неспокійною  мамою. І та і інша постійно засмучені, напружені, їм майже все не так. Проте якщо першу охоплюють думи тільки про  майбутнє дитини, друга думає лише про своє майбутнє. І тривожна вона тому, що бачить у своїй дитині лише тягар, що мимоволі з'явився на її шляху. Крихітці, якого недолюбили  в дитинстві, досить складно буде  самому  полюбити.
І, врешті-решт, четвертий тип – владна і упевнена. Така мати дуже стійко знає, що їй треба від дитини, ні наскільки  не  бажаючи відступати від планів, які намітила, можливо, задовго до його появи на усе його життя. Він навряд чи зуміє хоч би коли-небудь, розмовляючи з нею, наважитися і відстояти свою індивідуальність

Немає коментарів:

Дописати коментар