середу, 14 листопада 2012 р.

Вмивання обличчя

Вмивання обличчяЗвичайно, адже нам з дитинства вселяли, що чистота – запорука здоров’я. Проте останнім часом косметологи дуже скептично ставляться до самої процедури вмивання обличчя, а вже тим більше з “милом запашним і рушником пухнастим”.
Згідно з нещодавнім дослідженням, кускове мило має лужне середовище, це лише зістарить шкіру і сприятиме зростанню різноманітних бактерій на шкірі обличчя.
Рідке мило має кислотне середовище, але в ньому також можуть міститися добавки, які не сприяють омолодженню шкіри. Часте і ретельне умивання (особливо жирної шкіри) не позбавить вас від небажаного жирного блиску, а навпаки, прискорить процес вироблення жиру поверхневим шаром вашої шкіри. Різні спиртовмісні
розчини і лосьйони, такі популярні в епоху молодості наших мам, сьогодні теж вигнані з числа засобів, безпечних для нашого обличчя.
Навіть вода, що тече з крана, на жаль, не буде панацеєю від усіх бід, бо хлор і інші очищаючі реагенти не поліпшать стан шкіри. А якщо постійно умиватися тільки холодною водою (для звуження пор), то можна викликати спазм судин обличчя та погіршення обмінного процесу шкіри.
Хто винен – вже з’ясували, тепер беремося за улюблене запитання – що робити?
По-перше, не вмиватися, у всякому разі, не вважати цю процедуру єдиною, яка може очистити обличчя. Якщо у вас суха шкіра, достатньо просто протирати її тоніком. Навіть жирну шкіру в осінньо-зимовий час потрібно залишати без вмивання з милом кілька разів на тиждень. Якщо думка про брудну шкіру не дає вам спокою, використовуйте гелі та пінки.
По-друге, знімати макіяж краще спеціальними засобами, в крайньому випадку – оливковою олією або рідкими кремами. Нанесіть трохи цих засобів на два шматочки ватки, один покладіть під око, другий – зверху на вії. Через хвилину акуратно видаліть туш і все інше, не забудьте обполоснути обличчя. Власницям жирної шкіри допоможе кефір або кисле молоко. Якщо ви використовуєте очищаючі креми або гелі, їх треба змивати водою.
По-третє, згадайте про бабусині засоби. Приготуйте відвари з аптечних трав: для жирної шкіри – з календули  і звіробій, для сухої – з насіння льону, заморозьте у формочках і протирайте шматочками лікувального льоду ваше обличчя.
Нарешті, найпростіший спосіб – в воду для вмивання (краще кип’ячену) додайте 1/4 чайної ложки соди на літр рідини. Дуже корисно контрастне вмивання – чергуйте теплу і холодну воду. Рум’янець (природний) гарантований.

Немає коментарів:

Дописати коментар