середу, 14 листопада 2012 р.

Лазерна епіляція - тільки факти

Лазерная эпиляция – только фактыЛазерна епіляція - тільки факти


Разом з позитивним бажанням позбавитися від небажаного волосся на обличчі і тілі за допомогою лазера, зазвичай з'являється і легке почуття тривоги. Наскільки хворобливою буде процедура? Яка кількість сеансів знадобиться? Чи не з'явиться роздратування на шкірі або навіть опіки? Хвилювання цілком зрозуміло. Але як відомо, упевненість у будь-якому почині приносить достовірна інформація і тут Ви її знайдете.

1. Перший лазерний апарат для епіляції був створений в США в 1996 р. Принцип його дії був заснований на теорії "селективного фототермолізу", суть якого полягає в тому, що будь-які забарвлені тканини людини(волосся, посудини, пігментні плями) поглинають світло вибірково і при цьому нагріваються і руйнуються.
2. Промінь лазера впливає тільки на те волосся, які знаходяться в активній, фазі зростання і видні на шкірі. Волоски, які знаходяться в неактивних фазах, повинні спочатку "прокинутися" і прорости - тільки тоді лазер зможе на них впливати. Ось чому за один сеанс позбавитися від "небажаної рослинності" неможливо. В середньому потрібно від 6 до 8 процедур.
3. Кількість процедур лазерної епіляції залежить від якості спеціалізованого обладнання, площі зони епіляції і природного рівня андрогенів (чоловічих статевих гормонів) в організмі пацієнта. При правильному проведенні курсу лазерна епіляція вирішує проблему на довгі роки.
4. Чим темніше волосся, тим ефективніше лазерна епіляція. Світле волосся вимагають додаткових процедур.
5. Лазер не може видалити сиве волосся, оскільки в них відсутні клітини, що містять меланін.
6. Протипоказаннями для лазерної епіляції є: онкологічні захворювання, інфекційні захворювання шкіри, алергія в стадії загострення, вагітність. У будь-якому випадку, перед початком курсу слід проконсультуватися з лікарем-дерматологом!
7. Промінь лазера впливає виключно на волосяну цибулину, не зачіпаючи при цьому навколишні тканини. Поява після процедури пошкоджень на шкірі (наприклад, опіків), пов'язане з неправильно підібраним апаратом або з браком досвіду у фахівця - оператора.
8. Успішність лазерної епіляції залежить від професіоналізму фахівців. Тільки кваліфікований лікар - дерматолог, на основі індивідуальних особливостей пацієнта (вік, тип шкіри, реакція на вплив лазера), здатний точно визначити тип і параметри лазера, а також кількість процедур.
9. Ефективність процедури визначається типом правильно підібраного лазерного апарату. Діодні лазери - призначені для видалення темного волосся на світлій шкірі. Епіляція в цьому випадку вимагає більшої кількості сеансів і відрізняється деякою хворобливістю. Неодимовий лазер, навпаки, підходить для засмаглої, смаглявої шкіри і чорного волосся. Олександритовий лазер - найефективніший, швидкісний і не доставляє ніяких неприємних відчуттів апарат. Його використання вимагає меншої кількості процедур у порівнянні з іншими установками, а принцип його пристрою виключає як хворобливість, так і ймовірність виникнення побічних ефектів.
За даними досліджень дерматологів Nanni і Alster, зниження кількості волосся після епіляції олександритовий лазер становило 66% до кінця першого місяця після обробки, 27% - через 3 місяці і 4% - через півроку.

Немає коментарів:

Дописати коментар