середу, 14 листопада 2012 р.

Засоби від прищів: повернемо здоров’я шкірі

Сучасний ринок переповненний засобами, які обіцяють позбавити від ненависної вугрової висипки, але, незважаючи на це, мільйони людей продовжують мучитися від цієї проблеми. Прищі, вугрі, запалення різного ступеня, почервоніння, роздратування – все це сильно отруює життя незалежно від віку, в якому ця неприємність осідає на шкірі обличчя. Незважаючи на уявний трагізм ситуації, прищі – проблема вирішувана, потрібно тільки правильно визначити причину їх появи і підібрати засіб, і бажано, робити це в тандемі з фахівцем.

Різні причини одного наслідка
У молодому віці практично всі проходять через страждання, пов’язані з роздратуванням шкіри. Все це пов’язано з надмірною активністю сальних залоз, які, вкупі з відлущуванням верхнього рогового шару, створюють на шкірі сприятливе середовище для розмноження бактерій, що викликають запальні процеси з вогнищами у вигляді червонуватих ущільнень. В цьому випадку рекомендується зосередитися на ретельному очищенні шкіри в якості профілактичного заходу для попередження прищів. Засоби будуть активними, але швидше за легкими, які допомагають ефективному відлущуванню шкіри, очищенню пор від комедонів з їх подальшим стягуванням, звуженням, а також незначним підсушуванням шкіри, яке досягається зменшенням активності сальних залоз.
Коли минула пора підліткової перебудови в організмі, прищі не завжди проходять. Вони залишаються, але часто виникають з інших причин. Жінки, чия шкіра вже втратила сального блиску, після 20 років продовжують виявляти на обличчі прикрі запалення. Вони часто виникають через гіперчутливість шкіри, яка дуже чутливо реагує на механічний вплив аж до дотиків. Захворювання внутрішніх органів, порушення роботи шлунково-кишкового тракту та сечостатевої системи нерідко дають такі наслідки, які осідають в нижній частині скул щільними вуграми. Дотримання гігієни, лікування організму зсередини – це основа, а засоби від висипки стануть допоміжними.
Чиста робота
Юна і молода шкіра, де причиною появи прищів є забрудненість шкіри, потребує засобів для регулярного ретельного очищення. В основному марки випускають подібну косметику цілими серіями, щоб одні й ті ж активні речовини безперервно працювали на шкірі в різних засобах. Бажано купувати засоби без вмісту масел, які представляють середовище для розмноження бактерій.
Для щоденного умивання – м’який гель без спирту, один-два рази на тиждень – маска з глиною, витягаючою забруднення, це надає матовість, в якості основного догляду протягом дня – зволожуючий крем-гель, для спрямованої дії – гель або емульсія точкового нанесення. Скрабами користуватися треба лише дуже м’якими.
Лінії від вугрової висипки для молодої шкіри містять вітаміни А і Е, фруктові кислоти, екстракти рослин з протизапальним ефектом (ромашка, календула, звіробій) та підсушуючою і стягуючою пори дією (чайне дерево, шавлія). Основна активна речовина таких засобів – цинк, який в народних методах лікування використовується у вигляді мазей.
Важка артилерія
Якщо легкі очищаючі засоби не мають ефекту, тоді пора переходити до більш інтенсивним за дією речовин, які варто шукати на аптечних полицях.
Пероксид бензоїлу 2,5-10% використовується в препаратах «Базірон» і «Клерасіл». Його застосовують багато років у лікуванні вугрової висипки, і дія його багатостороння. Він пригнічує розмноження бактерій, протистоїть утворенню комедонів, знижує жирність, але досить помітно підсушує шкіру.
Азалаінова кислота – речовина, присутня в 15 і 20% співвідношенні в гелі і кремі «Скінорен». Переноситься вона досить легко, побічні ефекти рідкісні. Антибіотик еритроміцин і ацетат цинку працюють в препараті «Зінеріт», який називають універсальним засобом для позбавлення від прищів в будь-якому віці. Адапален – ретіноідоподібна речовина, яка в 0,1% є в гелі і кремі «Діфферін».
Всі ці препарати відпускаються без рецепта, позитивний результат помітний приблизно через місяць, а через півроку настає стійке поліпшення стану шкіри. Наносити креми і гелі слід двічі на день – вранці і ввечері на очищену шкіру і тільки на уражені ділянки.

Немає коментарів:

Дописати коментар