середу, 14 листопада 2012 р.

Простий шлях до ідеальної шкіри

А пам’ятаєте, як колись бабусі і мами вмивали вас вранці і перед сном, примовляючи: “Водичка, водичка, вмий моє личко”?
Простий шлях до ідеальної шкіриЦю традицію ми проносимо через усе життя. Але в сучасних умовах жінці, яка бажає зберегти красу і свіжість своєї шкіри, простого вмивання недостатньо. Надлишок косметики, постійний вплив навколишнього середовища не сприяють збереженню молодості. І все ж, правильно доглядаючи за шкірою, ви зможете нейтралізувати вплив багатьох шкідливих факторів. Пам’ятайте, що догляд має бути комплексним!
Для чого потрібно очищати шкіру?
Догляд за шкірою – справа непроста. Для того, щоб допомогти нашій шкірі, недостатньо просто видалити косметику і поверхневі забруднення. Більшість шкідливих речовин
знаходяться в міжклітинному просторі верхнього шару шкіри. Правильне застосування якісних засобів для обличчя дозволяє видалити шлаки і токсини і прискорити процес проникнення в глибокі шари шкіри поживних речовин, що входять до складу різноманітних кремів. Крім того, макіяж, нанесений на очищену шкіру, тримається набагато довше.
Як грамотно зробити очищення?
Косметологи рекомендують вмивання два рази на день – вранці і ввечері, використовуючи при цьому мінеральну або кип’ячену воду. Забудьте про використання мила, яке стягує шкіру і викликає неприємні відчуття. У продажу є маса засобів, що впливають більш бережно – муси, пінки, гелі. Для кожного типу шкіри існує певна схема вмивання: власницям жирної шкіри потрібно вмиватися очищаючим засобом, а господиням сухий чи нормальної шкіри підійдуть протирання водою для очищення і нанесення молочка або тоніка.
Що таке ексфоліанти і для чого вони потрібні?
Крім простого вмивання, необхідно інтенсивне очищення, проводити яке краще взимку, коли сонце не так агресивно впливає на шкіру. Для цього використовуються так звані ексфоліанти – речовини, що видаляють верхній ороговілий шар шкіри. Вважається, що ексфоліанти омолоджують шкіру.
Їх ділять на три категорії:
- Механічні (скраби і відлущуючі гелі), підходять для власниць жирної шкіри;
- Хімічні (гоммаж). Такі процедури краще всього проводити в салоні, так як в їх складі присутні кислоти (фруктові, лимонна або яблучна);
- Очищаючі маски. До їх складу можуть входить різні корисні речовини (наприклад, глина). Наносити їх необхідно обережно, особливо власницям сухої шкіри – краще не зачіпати ділянки, шкіра на яких дуже суха. І пам’ятайте, що одна чи дві зроблені маски не зроблять ніякого ефекту. Догляд за шкірою зводиться до наступного принципу: головне – систематичність. Допомогти може тільки курс масок.

Немає коментарів:

Дописати коментар