середу, 14 листопада 2012 р.

Як запобігти появі вугрової висипки

Як запобігти появі вугрової висипкиЧи можна запобігти появі жахливої вугрової висипки або зупинити її поширення? Без сумніву, це можливо, якщо дотримуватися наших порад, дотримуватися дієти, регулярно займатися спортом і як слід доглядати за шкірою і волоссям.
Бажано підтримувати чистоту тіла, особливо ретельно слід доглядати за схильною до утворення вугрів шкірою обличчя, шиї, спини і області геніталій. Мийте ці ділянки з делікатним милом принаймні двічі на день. Намагайтеся не користуватися ароматизованим милом або жорсткими очисними серветками. Власницям жирної шкіри радимо очищати шкіру від шкірного сала, яке накопичилося на ній, але не перестарайтеся – не слід
занадто висушувати або терти шкіру. Якщо використовуєте мило, ретельно його змивайте. Якщо сильно потієте, дотримуйтесь гігієни пахв.
Намагайтеся не користуватися косметикою, до складу якої входить багато хімікатів і ароматизаторів. Радимо вибирати косметику, яка не містить олії, – вона не забиває пори. Обов’язково знімайте макіяж, вмиваючись з делікатним милом перед сном.
Косметичні засоби можуть забивати пори і викликати вугровий висип. Крім того, не використовуйте ті самі пензлики та аплікатори для нанесення макіяжу на здорові ділянки шкіри і ділянки, заражені акне, – це може привести до подальшого поширення інфекції.
Не намагайтеся самостійно позбутися від прищів, видавлюючи їх. Так інфекція, «ізольована» в прищі, пошириться по всій шкірі і лише посилить тяжкість акне.
Не носіть тісний одяг та інші речі, які натирають шкіру в місцях, схильних до появи вугрової висипки, – цим ви створюєте потенційну загрозу. Слідкуйте за чистотою білизни – наволочок, простирадл, рушників, носових хусток. Для дотримання гігієни їх слід часто прати з делікатним порошком.
Крім того, намагайтеся уникати тривалого впливу на шкіру сонячних променів. Сонячні опіки дуже небезпечні для шкіри. Як можна довше залишайтеся в тіні – це ще один ефективний засіб запобігання появи вугрової висипки.

Немає коментарів:

Дописати коментар