середу, 14 листопада 2012 р.

Вугрі, як з ними боротись?

Напевно, немає такої людини, яка не стикався у своєму житті з проблемою виникнення вугрів. Всі ми в підлітковому віці, так чи інакше, були схильні до цього захворювання. І кожен намагався лікувати їх по своєму. У даній статті ми хочемо поставити акценти на медичної термінології, що таке акне, вугри. Який дієти дотримуватися при їх появі. І сучасні методики їх лікування.

Прищі (вугри, акне, комедони) - захворювання сальних залоз. Функції сальних залоз в життєзабезпечення нашого організму лежить в наступному - залози виробляють кожне сало, яке захищає нашу шкіру від пересушування, бере участь у процесі терморегуляції, захищає шкіру від інфекцій.



Одні з причин появи прищів у Нас:

• генетична схильність до акне є однією з основних причин виникнення прищів. Для жінок характерно поява акне перед початком менструації. Деякі хімічні сполуки також здатні спровокувати виникнення прищів, до них відносяться анаболіческіе стероїди, протизаплідні, йодовмісних і бромсодержащіе кошти. Зміна клімату теж може бути причиною появи прищів.

• Причиною акне можуть бути різні алергічні реакції, стреси, збої в імунній системі. Таке захворювання як себорея дає відчутний поштовх для появи прищів. Себорея - порушення роботи сальних залоз, при якому збільшується виділення неповноцінного кожного сала. Себорея характеризується «сальною шкірою», уражені ділянки мають жирний блиск.

• Звичайні вугри розвиваються на тлі гормональних змін в організмі: під дією чоловічих гормонів (андрогенів) вироблення сала збільшується і може статися закупорка сальних проток, за якими сало потрапляє на поверхню шкіри. При цьому відбувається підвищена слущіваніе поверхневого шару шкіри епітелію, що сприяє утворенню комедонов - сальн-рогової пробок або чорних крапок (суміш окислюється киснем і темніє), в протоках сальних залоз з часткової або повної їх закупорки. Виникає запальний процес посилюється з-за приєднання до нього мікробів.

• Підлітки страждають юнацькими угрямі або звичайними угрямі завдяки своєму змужніння, статевого дозрівання. В цей період йде активний викид гормону андрогени, який відповідає за роботу сальних залоз. Місця локалізації вугрів зазвичай спостерігаються на носі, лобі, щоках, підборідді. Спочатку відбувається закупорка сальн-волосяних проток в результаті надмірного виділення сала. Сало накопичується, до нього приєднуються лусочки шкіри, що є основою для розмноження бактерій. Потім з'являється запалення і гнойнічкі. Їх ми і називаємо угрямі. Звичайні або юнацькі вугри, які з'являються в період статевого дозрівання і поступово зникають до 25-30 років.

• Причиною появи прищів також може бути недолік цинку. Нормальна робота сальних залоз забезпечується цинком. Велика кількість цинку міститься в шкірі людини (в епідермісі). Не позбавляйте свою шкіру такого важливого мікроелементи, вживайте в їжу червоне м'ясо, саме воно є основним джерелом цинку в організмі. Крім того, червоне м'ясо - ефективний підсилювач імунітету. Багато цинку містять морські продукти, особливо устриці. Споживання їжі багатої цинком допоможе позбавитися від прищів.

• Нерідко юнацькі вугри виникають при нервово-психічних розладах. Стрес один з частих причин появи вугрів. Утворення вугрів можуть сприяти такі захворювання як цукровий діабет або перенесені інфекційні захворювання, авітаміноз і, врешті-решт, недостатній догляд за шкірою. Погано очищена шкіра є хорошою основою для утворення вугрів.

Прищі, що з'явилися у дорослої людини, повинні служити приводом для звернення до лікаря, так як це може бути пов'язано з гормональним збоєм, порушенням обміну речовин або хворобою внутрішніх органів. Дані передумови є для більш серйозного лікування. Глобального лікування юнацьких вугрів у підлітковому віці не потрібно і обмежується застосуванням очищувальних засобів, які обезжірівают шкіру, внаслідок чого покращується саловиділення.

Як боротися з прищями:

Видавлювати прищі не треба.

Зазвичай після такої самодіяльності залишаються рубці. Прищік - це запалення, і якщо ви тисніть на нього, то заносите додаткову інфекцію. Пам'ятайте, чим більше прищів ви видавите, тим більше у вас буде на обличчі шрамів. Погодьтеся, сумнівна краса, особливо для дівчини.
Боротьба з вугрової висипами обіцяє бути занудной, довгою, але важливий стійкий результат, а не тимчасове поліпшення на кілька тижнів. Головне, не чекайте швидких результатів. Вашому організму потрібна підтримка, а не жорсткий натиск. Не намагайтеся вилікуватися моментально.

Загальні правила боротьби:

• сходіть до лікаря і переконайтеся, що ваші вугри не наслідок какого-то хронічного захворювання.
• Не паліть і не вживайте алкоголь - це посилює утворення вугрів.
• По можливості відмовтеся від міцного чаю, шоколаду, кави, какао. Пити треба негазовану воду, соки (приємно і корисно).
• Як можна менше бувайте на холоді: холод викликає спазм судин, а отже, погіршує стан шкіри.
• Ведіть активний спосіб життя: під час руху поліпшується кровопостачання шкіри, а значить менше можливостей для проникнення інфекції; крім того, підвищується імунітет (захисні властивості організму).
• Обмежити прийом жирної їжі, гострої їжі і їжі, багатої вуглеводами (солодке). Йодовану сіль не використовувати (йод взагалі погіршує протягом вугрової висипки, тому бажано виключити з раціону рибу, морську капусту).
• Їжте продукти, багаті на клітковину. Кисломолочні продукти можна вживати в необмеженій кількості (кефір, сир, ряжанка). Продукти, що містять цинк теж дуже корисні при вугрової висипки (краби, креветки, боби сої). Цинк необхідний для нормальної роботи сальних залоз.
• За будь-яких захворювань шкіри рекомендується щодня вживати часник і цибулю. Це дає загальнотонізуючу, протимікробний, кровоочіщающій і протиалергічною ефект. Вітаміни краси: А, С, Д, Е і групи В.
• Чудовий джерело вітамінів групи В - печінка, яйця, горох, квасоля. Авокадо основне джерело ніацину (вітамін В3). Ніацину знімає роздратування шкіри і сприяє загоєнню прыщей. Але кращий джерело вітамінів групи В - проращенная пшениця і дріжджі. Ці продукти багаті і вітаміном - Е, який також є необхідним у боротьбі з угрямі. Вітамін - Е міститься і в олії, горіхах, цільного зерна пшениці, з овочів - в салаті, помідорах, шпинаті. Також такий ніжний зелений фрукт як Вітамін - Д покращує епітеліальних шар, корисний і зовнішньо, і внутрішньо. Сонце - найкращий джерело вітаміну - Д, частіше гуляйте і підставляти проблемні місця естественному цілителя. Взимку і восени брак сонячного світла компенсує фізіотерапія (опромінення кварцево лампою).
• висипати: сон повинен тривати не менше 8 годин;
• Уникайте стресів.

Зверніть увагу на косметику, якою ви користуєтеся. Ваші помічники в наведенні краси не повинні бути на маслянистої основі.
Уважно вивчайте на предметах декоративної косметики етикетки, звертаючи увагу не тільки на рекламний текст, але і на склад кошти. Масло, а також такі інгредієнти як: ланоліну, лаурет - 4, ізопропіл мірістат, Лаура сульфат натрію, червоні барвники, шкідливі для шкіри.
Наскільки велика змісту масла у вашій косметиці можна з'ясувати і вдома. На чистий аркуш паперу нанесіть широкий мазок крему під основу макіяжу, тонального крему, тобто те, що ви наносите безпосередньо на шкіру. Залиште на добу. Ви побачите жирне пляма на місці мазка, ніж це пляма більше, тим більше вміст олії у вашому засобі. Обов'язково знімайте макіяж щовечора, дозволяйте вашій шкірі дихати.

Правила догляду за жирною шкірою:

Ці правила прості, але дотримуватися їх потрібно неухильно, тільки тоді буде ефект:

- Вранці і ввечері потрібно вмивається водою кімнатної температури з пінкою для вмивання для того, щоб змити косметику і шкірних сало;
- Потім особа обережно промокнути серветкою;
- Протерти особа лосьйон з вмістом спирту 15-20%;
- Завдати противугревий антисептичний засіб.

Очищення шкіри:

Днем жирну шкіру можна очищати водно-спиртові екстрактами домашнього приготування: настойкою з лимона (сік одного лимона на 100 мл горілки), огірка (100 г дрібно нарізаного огірка заливають 100 мл горілки і наполягають протягом тижня). Можна очищати шкіру кислим молоком, наносячи його на 2-3 хвилини на шкіру (зняти лосьйон).

Раз на місяць треба робити парову ванну: нагріти води, налити її в глибоку чашку, нахиливши голову і накрити її махрові рушники - пара повинна потрапляти на обличчя. Тривалість ванни - 10-15 хвилин. Перед ванної шкіру навколо очей слід змастити жирним кремом. Після ванни накладають скраб і круговими рухами обробляють проблемні місця, а потім скраб змивають теплою водою, протирають шкіру лосьйон.

Жирну шкіру слід зрідка очищати яєчним жовтком, змішаним з 1-2 чайні ложки лимонного соку і рослинної олії. Суміш 2-3 рази на день наносять ватним тампоном на обличчя і шию, через дві хвилини змивають водою. Корисно також очищати шкіру мякішем чорного хліба, розмоченого в гарячій воді до стану кашіци. Кашіцу наносять на обличчя і шию, а через 3 хвилини змивають теплою підсоленій водою.
Спеціальні засоби для лікування вугрової висипки:

Є препарати, які використовують для лікування. Деякі з них:

• Скінорен - його дію засноване на лікувальних властивостях азелаіновой кислоти. Яка усуває саму причину виникнення прыщей, нормалізує роботу сальних залоз.
• Азелаіновая кислота - володіє антибактеріальну і протизапальним ефектом, тому перешкоджає поширенню бактерій і усуває запальні процеси. На початку використання може виникнути невелика поколювання і незначна поцупити шкіри, що свідчить про активний дії препарату; неприємні відчуття проходять через кілька днів. Остаточний результат стає, помітний не менш ніж через місяць: зменшуються почервоніння, болючість, припухлість шкіри і кількість вугрів, шкіра стає гладкою; для досягнення стійкого результату буде потрібно 2-3 місяці цілеспрямованого лікування;

• Зинерит - має у своєму складі антибіотик - ерітроміцін (вбиває бактерії) і цинк (знижує виділення шкірного сала);

• Базирон АС - зменшує виділення кожного сала і пригнічує розвиток бактерій;

Косметика ACADEMIE:

• Очищающий олівець Ирис-Цинк 17 - призначений для шкіри з надлишком ліпідів та запальними елементами. Активні інгредієнти: що входить до його складу комплекс ірис-цинк регулює салоотделеніе, підсушують запальні елементи. Тріклозан має сильну бактерицидну дію. Активний Гіпоалергенні інгредієнт (отриманий в результаті біотехнологічного процесу від мікроорганізмів, що живуть у глибоких гідротермальної джерелах) запобігає дискомфорт шкіри, знижує шкірну чутливість, зміцнює захисні механізми епідермісу і стимулює процеси клітинного відновлення.

• Очищающий крем ЮВАНІЛ - призначений для шкіри з надлишком ліпідів та запальними елементами. Активні інгредієнти: що входить до його складу гідралізат лактат відновлює рН шкіри, запобігає появі запальних елементів. Каолін абсорбує надлишок сальною секрету, звужує пори шкіри. Матірует. Комплекс сірки зменшує секрецію сальних залоз і очищає пори. Камфора освіжає і звужує судини. Активний Гіпоалергенні інгредієнт (отриманий в результаті біотехнологічного процесу від мікроорганізмів, що живуть у глибоких гідротермальної джерелах) запобігає дискомфорт шкіри, знижує шкірну чутливість, зміцнює захисні механізми епідермісу і стимулює процеси клітинного відновлення. Застосування: зранку і / або ввечері, нанести легкими масажними рухами.

• Очищающий лосьон ЮВАНІЛ - для шкіри з надлишковим салоотделеніем. Матірует, оздаравліет шкіру, звужує пори, зменшує почервоніння. Має терпкий, тонізуючим дією. Якщо у Вас розширені пори, камедони, нерівний рельєф шкіри, тьмяний колір обличчя чи товста шкіра, то цей лосьон для Вас. Активні інгредієнти: входить до складу екстракт алое зволожує і відновлює шкіру. Гіпоалергенні інгредієнт (отриманий в результаті біотехнологічного процесу від мікроорганізмів, що живуть у глибоких гідротермальної джерелах) знімає відчуття дискомфорту, знижує шкірну чутливість, посилює захист епідермісу і стимулює процеси клітинного відновлення.

• М'який пилинг - підходить для самої чутливої шкіри. Містить мікросфери жожоба. М'яко отшелушивающий, знижує чутливість, повертає шкірі м'якість. Досягнення мети - зняття почервонінь!

• Маска-плівка глибокого очищення - Очищає і звужує пори. Абсорбує надлишки секрету сальних залоз, поліпшує колір обличчя, має поросужівающім і отшелушивающий дією. Володіє тонізуючим ефектом і антисептичні властивості. Маски з глини очищують і звужують пори шкіри обличчя, нормалізують виділення кожного сала, володіють протизапальною дією, отшелушивающий омертвілі клітини.

Один із різновидів профілактики та попередження появи акне, вугрів є чищення особи.

Періодичне глибоке очищення особи необхідно будь-якій шкірі, але проблемній шкірі з чорними крапками і угрямі обов'язково потрібно проводити очищення приблизно раз на місяць. Під час процедури відбувається отшелушіваніе відмерлих часток, видаляються вугри і чорні крапки, шкіра очищається від шлаків і токсинів, стимулюється обмін речовин і кровообіг. Після чищення шкіра починає краще вентилювати, а це значно зменшує кількість нових вугрів і чорних крапок.

Чистка обличчя буває різних видів, основними з яких є - механічна чистка, хімічна чистка та апаратна чистка, куди відноситься ультразвукова чистка обличчя, вакуумна чистка обличчя, гальванічна чистка та ін

Механічна чистка обличчя - очищення шкіри проводиться вручну без участі будь-яких апаратів. Спочатку здійснюється підготовка шкіри за допомогою распаріванія або спеціального холодного гелю, а потім косметолог пальцями очищає шкіру. Процедура кілька болюча, а на шкірі навіть після нанесення заспокійливу і стягаються маски залишається почервоніння протягом кількох годин.

Хімічна чистка обличчя - проводиться за допомогою фруктових кислот. На шкіру накладається маска з високим вмістом гліколевой кислоти, яка допомагає відкрити пори, потім наноситься маска з ще більшим вмістом кислоти, яка сприяє розігріву шкіри і часткового розчиненню кожного сала. Наприкінці наноситься заспокійлива маска, яка стягує пори. Цей метод є менш травматичні, ніж всі інші.

Ультразвуковой пилинг (чищення) - очищення шкіри за допомогою ультразвукового скраббера. Вплив ультразвуку не тільки виробляє глибоку очищення шкіри від токсинів, шлаків, кожного сала і чистку проблемних зон, під час ультразвукового чищення особи проводиться мікромассаж шкіри і розгладженню дрібних зморшок. Протипоказаннями до проведення цієї процедури є захворювання шкіри - вітіліго, доброякісні новоутворення на шкірі, запальні захворювання шкіри, гіперпігментація шкіри, а так само протипоказаннями є смуглая шкіра і золоте або платинове армування.

Ультразвуковой пилинг особи проводиться у вигляді курсу з 8-10 щоденних 15-хвилинних процедур, через 4-6 місяців чистку повторюють.

Вакуумна чистка обличчя робиться за принципом ручний, але косметолог проводить чистку не руками, а вакуумной трубочки, яка висмоктує під негативним тиском сальні пробки з часу попередньо розігрітій шкіри.

Так само існує такий вид очищення особи як брашінг або броссаж - це очищення шкіри за допомогою апарата з насадками з різноманітних щеточек. Після брашінга виходить ефект легкого пілінгу. Але брашінг очищає шкіру лише поверхносно і результату вистачає ненадовго.

Немає коментарів:

Дописати коментар