середу, 14 листопада 2012 р.

Особливості пілінгу шкіри обличчя


Особливості пілінгу шкіри обличчяПілінг для обличчя припускає видалення верхнього шару епідермісу шкіри. Після косметологічного злущення обличчя набуває свіжості, рівний тон, структура шкіри вирівнюється. Розглянемо особливості даного методу.
Для чого потрібен пілінг?
Щоб відкрити м’які і ніжні клітини обличчя, необхідно відлущування. Багатьох цікавить, навіщо робити це в умовах салону. В принципі, для молодих людей пілінг не обов’язковий, тому що відлущування відмерлих клітин у них відбувається природним чином.
Проте з віком шкіра починає старіти, її структура погіршується,
з’являються дрібні зморшки, відлущування епідермісу відбувається набагато повільніше. Пілінг потрібен для того, щоб допомогти відновленню шкіри.
Кому потрібен пілінг обличчя?
Якщо вам потрібно прийняти профілактичні заходи, які здатні уповільнити процес старіння шкіри обличчя, освіжити його – значить, послуга пілінгу для вас. Крім того, пілінг дозволяє впоратися з багатьма недоліками шкіри:
• млявість, «втома»;
• ознаки старіння і фотостаріння;
• підвищена жирність (плюс виникнення вугрів, захворювання себореєю);
• велика сухість шкіри (необхідне зволоження);
• шрами, родимки, пігментні плями.
Різновиди пілінгу
Поверхневий пілінг підходить тим, у кого є невеликі ознаки старіння, темні плями, неглибокі шрами на обличчі. У процесі відслоюється роговий шар і верхній шар епідермісу, і це найбільш швидка процедура з усіх існуючих – як за часом проведення, так і за часом реабілітації. Шкіра стає рожевою, трохи припухає, через кілька днів починає злегка лущитися і, нарешті, набуває здоровий вид. Потрібно проводити по 3-5 з періодичністю 3-4 тижні.
Середній пілінг усуває шрами, темно-коричневі відмітини, «гусячі лапки» в кутках очей, середні зморшки. У процесі знімається роговий шар, епідерміс і трохи дерми, для чого використовується концентрований кислотний розчин. Процес одужання займає один-два тижні, краще взяти на цей час відпустку.
Глибокий пілінг – це серйозний опік для шкіри, з великою ймовірністю побічних ефектів (особливо на великих ділянках і з впливом більше півгодини). Перед його проведенням необхідна консультація фахівця і повне обстеження. Адже таке серйозне втручання ризиковано, а видужання відбувається довго. Згодом можуть залишитися дрібні шрами, акне, змінитися колір шкіри або вона стане занадто тонкою або занадто блискучою.
Чи є протипоказання?
• порушення цілісності шкіри;Як і майже будь-яка косметологічна процедура, пілінг обличчя має протипоказання:
• герпес у стадії загострення;
• запальні процеси на обличчі;
• вагітність і лактація;
• індивідуальна непереносимість елементів процедури.
Для того щоб дізнатися, чи не принесе вам шкоди процедура пілінгу, необхідно попередньо отримати відповідні рекомендації та консультацію фахівця.

Немає коментарів:

Дописати коментар