середу, 14 листопада 2012 р.

Попрілості на ніжній шкірі малюка

Шкіра немовлят має особливу будову, вона тонка, чутлива, з легкістю травмується, тому що кровоносні судини знаходяться недалеко від  поверхні. Вона з легкістю проникна для всіляких препаратів і інфекцій. Діти "дихають" шкірою, і будь-яке перегрівання викликає активне звітрювання  води.
Попрілостями - це  почервоніння шкіри, яке супроводжується  запальними процесами : висипом, гнійничками. Це  говорить про інфікування. Попрілості з'являються  на попці, пахвами, в паху і під колінами.
В першу чергу  попрілість  розвивається  у діток, які тривалий час є у контакті з мокрою  білизною або ж підгузниками. Дуже  схили до появи  попрілостей малюки, що мають  алергію, також діти зі  світлою шкірою і   волоссям(блондини і руді), що має зв'язок з особливою  структурою  їх шкіри. Це ж можна заявити і про немовлят із зайвою масою тіла, тому що у них є  порушення ендокринної  і обмінної системи. Попрілості є  симптомами  розвитку  алергії
                     Причини  походження попрілостей :

- Перегрівши. Мати прийняла рішення надіти або ж укрити малюка  тепліше і перестаралася,  від чого власне він спітнів.
- Зловживання підгузниками.
Незважаючи на незаперечну їх зручність, не варто тримати малюка в них малюка цілий день, дайте йому дві-три години на день побути без них.
Якщо з'являється почервоніння по смузі прилягання підгузника, це говорить про появу контактного дерматиту. Попрілості в цьому випадку вважаються реакцією шкіри на один з компонентів складу підгузника
.
У малюків, схильних такого роду захворювань, попрілості з'являються частіше, тому що кисле середовище для їх шкіри вважається підходящою середовищем для поширення інфекції. У багатьох випадках на попрілості потрапляють грибки, яких велика кількість у зовнішньому середовищі, - так з'являються грибкові захворювання. Найбільш часто вони розвиваються у дітей, що страждають від алергії. Ознакою інфікування вважається поява на поверхні шкіри малюка червоних плям округлої або ж круглої форми з торочкуватими краями або висипки з білосніжними гнойничками (коли до грибка приєднуються інші бактерії). Той факт, що організм малюка заражений грибком, говорить про зниження імунітету, тому потрібне комплексне лікування. Спочатку потрібно збільшити і закріпити природні захисні функції організму.
Разом з необхідною терапією, дитина зобов'язаний отримувати нормальне годування і вітаміни. Грибковими ураженнями на попрілостях частіше піддаються ослаблені малюки, чий стан є наслідком проблемного перебігу вагітності, внутрішньоутробного зараження, родової травми, довгого прийому лікувальних речовин: ліків, гормонів.
  Що зробити у разі  виявлення  попрілостей у малюка?

- Не допускати  перегрівання.
- Використати  тільки  бавовняну  білизну
- Частіше робити гігієнічні  процедури. А конкретно: підмивати  після  будь-якого спорожнення відваром  травичок(приміром, ромашки, черги), систематичні повітряні  ванни. Треба застосовувати лише високоякісні підгузники і частіше їх міняти.
У тому випадку, якщо малюкові все це не допомагає, і попрілості не проходять, треба використовувати дезінфікуючі розчини, наприклад, 1%-ний розчин метиленової синьки або слабенький розчин марганцівки. Для боротьби з попрілостями на даний момент є велика кількість засобів: присипки, креми з антизапальними якостями, зроблені на травах, особливі бовтанки, які містять подсушивающие препарати (вони продаються в аптеках). Щоб точно знати, що потрібно вашій дитині краще проконсультуватися з лікарем - педіатром.
  Приводом для занепокоєння  можуть  бути:

- Непроходящие попрілості;- Великі ділянки почервоніння;- Попрілості, які збільшуються;- Поява на попрілостях бульбашок, гнійничків.Проконсультуйтеся з медичним працівником, які підгузники вам варто використовувати, який режим годування вибрати, вірно, чи обрані молочні суміші.Внаслідок наполегливих попрілостей, особливо біля заднього проходу, у дитини може з'явитися порушення травлення: гази виходять з маленькими дозами кислого стільця після або в період годування. При всьому при цьому у малюка спостерігається звичайна температура, і він нормально додає у вазі. Дані зміни вказують на присутність ферментативної недостатності, наприклад, лактози (фермент, що розщеплює молочний цукор). Цей стан потребує перегляду режиму годування та виду вигодовування.Коли дитина починає сам гратися і ходити, є ризик інфікування глистами. Хвороба має наступні ознаки: наполегливі попрілості, свербіж і расчеси близько заднього проходу. Винуватцями такого стану найбільш часто є гострики, представники одного з видів глистів.Слід мати на увазі: щоб точно дізнатися причину того, що відбувається з вашим малюком, потрібно проконсультуватися не менше, ніж у 2-ох фахівців: лікаря-педіатра і алерголога-дерматолога.

Немає коментарів:

Дописати коментар