середу, 14 листопада 2012 р.

Як доглядати за жирною шкірою обличчя

Якщо шкіра обличчя виділяє надмірну кількість природного жиру, вона починає виглядати несвіжою і непривабливою. На ній з’являється зайвий блиск, розширюються пори, а відтінок стає нездоровим і сіруватим.
Як доглядати за жирною шкірою обличчяВ результаті того, що шкірний жир закупорює пори, на обличчі з’являються своєрідні пробки, відомі під назвою «комедони». Вони мають вигляд неприємних чорних крапок, які найбільш часто розташовуються на підборідді. Ще однією істотною проблемою жирної шкіри є те, що вона сильно схильна до різних запалень і висипів у вигляді гнійників. Найбільш жирні ділянки шкіри спостерігаються в області чола, носа, а також підборіддя – так як, саме в цих місцях зосереджені найбільш великі сальні залози. Незважаючи на те, що підвищена жирність шкіри, в основному, спостерігається в підлітковому періоді, все ж, в деяких випадках вона може зберігатися і до тридцяти-п’ятдесяти років.

Причини підвищеного виділення шкірного сала можуть бути різними. Це може бути пов’язано з порушеннями діяльності нервової системи, захворюваннями залоз внутрішньої секреції, розладами шлунково-кишкового тракту. Крім того, ці особливості можуть передаватися й у спадщину.
Незважаючи на настільки численні недоліки, є у жирної шкіри і одна істотна перевага – вона має можливість довше залишатися молодою. Головне – правильно за нею доглядати, щоб забезпечити її красивий і квітучий вигляд і здоров’я.
Очищення шкіри жирного типу
Основним моментом при догляді за жирною шкірою обличчя є правильне очищення. Надмірний шкірний жир створює сприятливе середовище для численних бактерій, а тому на такій шкірі досить часто з’являються прищики. Для очищення жирної шкіри необхідно використовувати спеціальні засоби – пінки і гелі, які здатні усувати зайвий блиск, звужувати пори і освіжати шкіру. Після вмивання теплою водою обов’язково слід сполоснути обличчя холодною водою – це робить відмінний тонізуючий ефект. Дуже корисно робити масаж обличчя з використанням спеціальної щіточки з м’якою щетиною.
У разі наявності запалення рекомендується акуратно протерти шкіру обличчя лосьйоном або тоніком з вмістом спирту. Однак найбільшу користь жирній шкірі принесуть тоніки і лосьйони, в яких міститься саліцилова кислота і окис цинку – ці речовини ефективно використовуються вже протягом довгих років, так що, по праву є одними з найбільш надійних і перевірених.
Живлення і зволоження шкіри жирного типу
В якості денного крему краще всього використовувати знежирену легку емульсію, яка легко і швидко вбирається, а також надає шкірі обличчя приємний і ніжний матовий відтінок.
Увечері перед сном рекомендується робити спеціальні парові ванночки – приблизно два-чотири рази на тиждень. Таким чином, пори шкіри зможуть ефективно очиститися від комедонів.
Тональний крем для жирної шкіри, точно так само, як і денний, повинен володіти дуже легкою текстурою, а також матуючим ефектом. Крім того, протягом усього дня можна припудрювати легкою компактною пудрою.
Харчування при жирному типі обличчя
Дуже важливо для власниць жирної шкіри дотримуватися правильного режиму харчування. Віддавайте перевагу нежирним продуктам харчування. А кількість борошняних і солодких продуктів рекомендується різко скоротити – якщо ви не в силах повністю відмовитися від них.
Маски для жирного типу обличчя
Одним з найбільш ефективних засобів по догляду за жирною шкірою обличчя є маски. Особливо корисними в цьому плані стануть маски з молочних продуктів – кефіру або кислого молока; із яблук; огірків; дріжджів і лимонного соку; зеленого чаю; полуниці, а також з білої глини.
Крім того, позитивний вплив на жирну шкіру зможуть надати такі рослини-біостимулятори, як цитрусові – апельсин, лимон і грейпфрут; дубова кора, лісова суниця, капуста, подорожник і кропива.
Для того, щоб уникнути можливих проблем і неприємностей, пов’язаних з жирною шкірою, за нею необхідно регулярно доглядати і головне, щоб всі турботи про себе приносили вам задоволення, тільки в цьому випадку вони принесуть бажаний результат.

Можливо, Вам буде цікаво:

Немає коментарів:

Дописати коментар