середу, 14 листопада 2012 р.

Правильний догляд за сухою шкірою обличчя

Правильний догляд за сухою шкірою обличчяСуха шкіра обличчя – чи не найважча в догляді. Всі недоліки цього типу шкіри стають яскраво вираженими вже в двадцять п’ять років. Звичайно, спочатку суха шкіра обличчя радує її власниць: ніякого жирного блиску і підліткових прищів…
Але роки минають, і те, що раніше радувало, стає справжньою проблемою. Через нестачу вологи і шкірного жиру з’являються такі неприємності як вічна стягнутість, плями, подразнення шкіри і, звичайно ж, наявність безлічі ранніх зморшок. Все це говорить нам про те, що догляд за сухою шкірою обличчя не був забезпечений в повному обсязі.
Давайте розберемося, чому ж наша шкіра може ставати такою сухою. Звичайно, тут все вирішує водний баланс, який пов’язаний з діяльністю сальних залоз
шкіри. При сухому типі шкіри сальними залозами виділяється мало жиру, принаймні, його точно недостатньо для того, щоб шкіра одержувала природний захист у вигляді плівки, що складається з поту, жиру, а також деяких зволожуючих речовин. А з віком жиру виділяється ще менше і менше, тому проблема з роками лише посилюється. Тому при догляді за сухою шкірою обличчя важливо підтримати її водний баланс, щоб якомога довше підтримувати її в чудовому стані.
Варто пам’ятати, що даний тип шкіри дуже ніжний і чутливий. Відповідно, пошкодити її не складе труднощів. Ні в якому разі не можна проводити з нею необдумані експерименти і навантажувати її різними засобами по догляду.
Вечірній догляд за сухою шкірою обличчя повинен зводитися до наступного. Обов’язково очищаємо її від косметики і пилу. Для цього користуємося м’яким молочком, бажано із заспокійливим ефектом. Після цього наносимо нічний крем, що підходить по типу. При сильному зневодненні шкіри хорошим варіантом стане нанесення гідрогелю під крем.
Вранці умиваємо обличчя теплою водою. Хоча краще буде використати для цього відвар ромашки або липового цвіту. Після наносимо денний крем, легкий, до того ж поживний і зволожуючий одночасно, обов’язково із захистом від ультрафіолету.
Шкіра сухого типу вкрай негативно ставиться до того, через що наш організм сильно зневоднюється. Віднесемо сюди баню, сауну, потогінні види спорту, а також плавання в басейні через вміст у воді хлору. Варто виключити використання скрабу, спиртовмісних засобів. Алкоголь і проносні засоби – теж наші недруги. Обережними потрібно бути з сонцем, яке позбавляє шкіру так необхідної їй вологи. Взимку шкіра страждає через сухість повітря в приміщеннях. Є сенс задуматися про придбання зволожувача повітря, або хоча б оточити себе кімнатними рослинами.
Людська шкіра на цілих сімдесят відсотків складається винятково з води.
Найголовніша роль в процесі збереження вологості належить рогового шару, що складається з відмерлих клітин нашої шкіри. Весь догляд за шкірою зводиться до того, щоб зберегти еластичність цього шару. Для цього потрібно стабілізувати його вологість за допомогою зволожуючих засобів по догляду за шкірою.
Дуже важливо зробити правильний вибір косметичних засобів по догляду за сухою шкірою обличчя. В ідеалі крем забезпечує шкірі зволоження на дванадцять, а то й більше годин. Але якщо після використання крему вже через кілька годин хочеться нанести його знову, це свідчить лише про те, що даний засіб вам абсолютно не підходить.

Немає коментарів:

Дописати коментар