середу, 14 листопада 2012 р.

Секрети краси зірок Голлівуду

Секрети краси зірок ГоллівудуСкільки разів ми думали, дивлячись на білосніжні посмішки і струнку фігуру голлівудських зірок, усміхнених з обкладинок глянцевих журналів, що вся їх краса (принаймні зовнішня) – плід дорогих процедур або хірургічних втручань?
Зірки теж люди, або майже, і багато знаменитостей заявляють, що ідеальна фігура, волосся та зуби – результат догляду за собою за допомогою засобів, які, більш-менш, доступні для всіх. Давайте подивимося на дивні секрети краси відомих моделей і актрис.
Чарівна Кетрін Зета-Джонс їсть полуницю, щоб зберегти свою сяючу усмішку, яка, поряд з ананасом, є відмінним засобом, що дозволяє підтримувати білизну зубної емалі через те, що  в ній міститься яблучна кислота.

Догляд за зовнішністю

Догляд за зовнішністюВесілля принца Уїльяма і звичайної дівчини Кейт Міддлтон, безумовно, справило враження на всіх дівчат світу. В основному, тому що зовнішність у Кейт звичайна, але при цьому вона виглядає дуже доглянутою. Виявляється, для того щоб зустріти свого принца, не обов’язково мати зовнішність дівчат з титулом «Міс Світу». Досить просто доглядати за собою, причому регулярно.
Звичайно, для декого це може здаватися надто дорогим задоволенням, але якщо ви дійсно хочете виглядати дуже добре, доведеться витратитися. Але результати виправдають витрачені сили, час і гроші. Головне розуміти, що виділити на догляд за собою 30 хвилин в день не так складно – півгодини чоловік може обійтися і без вас, а дитину можна залишити з бабусею. Та й гроші не будуть для вас перешкодою – не всі ефективні засоби

Як доглядати за жирною шкірою обличчя

Якщо шкіра обличчя виділяє надмірну кількість природного жиру, вона починає виглядати несвіжою і непривабливою. На ній з’являється зайвий блиск, розширюються пори, а відтінок стає нездоровим і сіруватим.
Як доглядати за жирною шкірою обличчяВ результаті того, що шкірний жир закупорює пори, на обличчі з’являються своєрідні пробки, відомі під назвою «комедони». Вони мають вигляд неприємних чорних крапок, які найбільш часто розташовуються на підборідді. Ще однією істотною проблемою жирної шкіри є те, що вона сильно схильна до різних запалень і висипів у вигляді гнійників. Найбільш жирні ділянки шкіри спостерігаються в області чола, носа, а також підборіддя – так як, саме в цих місцях зосереджені найбільш великі сальні залози. Незважаючи на те, що підвищена жирність шкіри, в основному, спостерігається в підлітковому періоді, все ж, в деяких випадках вона може зберігатися і до тридцяти-п’ятдесяти років.

Зимовий догляд за шкірою

Зима – це важкий період для шкіри. Тому догляд взимку за шкірою повинен бути особливим. Однак так легко заплутатися у всіх порадах, які нам постійно дають фахівці, як хороші, так і не дуже. Давайте поговоримо про міфи, які пов’язані з доглядом взимку на шкірою обличчя.
Міф № 1. У холодну пору року допустиме використання лише жирних кремів. Засоби з позначкою “зимовий” зазвичай характеризуються підвищеним вмістом жирів. Але ж шкіра взимку потребує не одного лише живлення, а ще й в зволоження. Крем наносити на шкіру можна лише за тридцять-шістдесят хвилин до передбачуваного виходу на мороз. Якщо не

Ідеальна шкіра

Ідеальна шкіра Регулярне недосипання, стрес, куріння, кава, регулярне довге користування комп’ютером – все це негативно впливає на твоє здоров’я. Втомлений вигляд і погане самопочуття навряд чи підніме тобі настрій і працездатність.
Природно, всі проблеми дуже швидко можна усунути походом до косметолога, але підтримувати себе у формі потрібно регулярно і не тільки хімічними процедурами. Потрібно також стежити за своїм харчуванням, раціоном і режимом. Обов’язково вживай побільше овочів, що містять вітамін А. Морква, шпинат, абрикоси – шлях до здорової шкірі!
Розглянемо основні проблеми, що виникають внаслідок перерахованих вище факторів:

Простий шлях до ідеальної шкіри

А пам’ятаєте, як колись бабусі і мами вмивали вас вранці і перед сном, примовляючи: “Водичка, водичка, вмий моє личко”?
Простий шлях до ідеальної шкіриЦю традицію ми проносимо через усе життя. Але в сучасних умовах жінці, яка бажає зберегти красу і свіжість своєї шкіри, простого вмивання недостатньо. Надлишок косметики, постійний вплив навколишнього середовища не сприяють збереженню молодості. І все ж, правильно доглядаючи за шкірою, ви зможете нейтралізувати вплив багатьох шкідливих факторів. Пам’ятайте, що догляд має бути комплексним!
Для чого потрібно очищати шкіру?
Догляд за шкірою – справа непроста. Для того, щоб допомогти нашій шкірі, недостатньо просто видалити косметику і поверхневі забруднення. Більшість шкідливих речовин

Збільшення обє’му губ: Поради косметолога

Збільшення обє'му губ: Поради косметологаПухкі і гарні губи, як у Анжеліни Джолі, давно стали символом пристрасності і сексуальності. Багато жінок, бажаючи надати своїм губам подібну форму, поспішають до пластичного хірурга або вирішуються на уколи чужорідного гелю. Мало хто з них знає, що зробити губи більш об’ємними і привабливими можна за допомогою правильного догляду та макіяжу.
Звичайно, декоративна косметика в умілих руках здатна творити дива, але багато стилістів радять починати з простих процедур по догляду за губами.
Тонкі, сухі губи схильні до швидкого зневоднення, лущення, утворення тріщин. Всі ці дефекти применшують привабливість. Тому щоденний догляд за губами повинен стати таким же звичним, як і умивання, і чищення

Правильний догляд за сухою шкірою обличчя

Правильний догляд за сухою шкірою обличчяСуха шкіра обличчя – чи не найважча в догляді. Всі недоліки цього типу шкіри стають яскраво вираженими вже в двадцять п’ять років. Звичайно, спочатку суха шкіра обличчя радує її власниць: ніякого жирного блиску і підліткових прищів…
Але роки минають, і те, що раніше радувало, стає справжньою проблемою. Через нестачу вологи і шкірного жиру з’являються такі неприємності як вічна стягнутість, плями, подразнення шкіри і, звичайно ж, наявність безлічі ранніх зморшок. Все це говорить нам про те, що догляд за сухою шкірою обличчя не був забезпечений в повному обсязі.
Давайте розберемося, чому ж наша шкіра може ставати такою сухою. Звичайно, тут все вирішує водний баланс, який пов’язаний з діяльністю сальних залоз

Як позбутися прищів підручними засобами

Як позбутися прищів підручними засобамиПроблема прищів знайома кожному підлітку, як дівчатам, так і юнакам. Вона псує життя в прямому і переносному сенсі. Через неї ми соромимося, виходити на вулицю, і йти на дискотеку, знайомитися і спілкуватися. Тому важливо знати, як позбутися прищів підручними засобами. Під способом підручних засобів не мається на увазі, улюблене всіма, бажання скоріше їх видавити, так як це може спричинити за собою більш важкі проблеми.
Отже, як позбутися прищів підручними засобами.
Очищення
Важливо перед будь-якою процедурою ретельно очистити обличчя. Так само важливо вмивати обличчя вранці і ввечері, але не милом, а спеціальними

Маскуючі засоби

Маскуючі засоби (консілери) призначені для того, щоб приховати темні круги і мішки під очима, шрами, рубці, татуювання, прищі і інші дефекти шкіри, і тим самим істотно поліпшити її зовнішній вигляд.
Маскуючі засобиМаскуючий засіб слід наносити перед тональною основою. Від звичайного тону маскуючий засіб відрізняється більш щільною консистенцією, але його також слід підбирати відповідно до тону шкіри.
При нанесенні засобу на ділянку під очима слід проявляти обережність, щоб не розтягнути шкіру. Формула маскуючого засобу складена таким чином, що нанесений поверх макіяж ніяк не впливає на нього і не розмазує його.
Маскуючі засоби продаються в наступних формах:
* Рідкий засіб (в флаконах та тюбиках). Підходить для сухої і чутливої шкіри.
* Засіб в стіках і розсипчастій формі. Підходить для жирної та комбінованої шкіри.
Вибирайте консилер на кілька тонів світліше натурального кольору обличчя – основа гармонійно вирівняє тон.

Як запобігти появі вугрової висипки

Як запобігти появі вугрової висипкиЧи можна запобігти появі жахливої вугрової висипки або зупинити її поширення? Без сумніву, це можливо, якщо дотримуватися наших порад, дотримуватися дієти, регулярно займатися спортом і як слід доглядати за шкірою і волоссям.
Бажано підтримувати чистоту тіла, особливо ретельно слід доглядати за схильною до утворення вугрів шкірою обличчя, шиї, спини і області геніталій. Мийте ці ділянки з делікатним милом принаймні двічі на день. Намагайтеся не користуватися ароматизованим милом або жорсткими очисними серветками. Власницям жирної шкіри радимо очищати шкіру від шкірного сала, яке накопичилося на ній, але не перестарайтеся – не слід

Засоби від прищів: повернемо здоров’я шкірі

Сучасний ринок переповненний засобами, які обіцяють позбавити від ненависної вугрової висипки, але, незважаючи на це, мільйони людей продовжують мучитися від цієї проблеми. Прищі, вугрі, запалення різного ступеня, почервоніння, роздратування – все це сильно отруює життя незалежно від віку, в якому ця неприємність осідає на шкірі обличчя. Незважаючи на уявний трагізм ситуації, прищі – проблема вирішувана, потрібно тільки правильно визначити причину їх появи і підібрати засіб, і бажано, робити це в тандемі з фахівцем.

Домашні засоби від шрамів після прищів

Подумайте про завтрашній день і переконайтеся, що сьогодні ви робите все, щоб зберегти бездоганну зовнішність. Використовуйте для догляду натуральні продукти, а хімікати тримайте подалі від обличчя. Прищі проходять, але іноді після них залишаються сліди, аж ніяк не прикрашаючі зовнішність. Є різні способи позбутися від цих неестетичних плям.
Домашні засоби від шрамів після прищівЗвичайно, сучасна косметична індустрія розробила чимало висококласних засобів для вирішення проблем зі шкірою, але перш за все рекомендується спробувати «зелені» методи.
Одною з найбільш значних переваг домашніх засобів проти шрамів від прищів в тому, що вони насичують шкіру вітамінами та поживними речовинами, щоб відновити її бездоганний вигляд. А хімічні засоби містять різні елементи, які можуть запустити алергічну реакцію, що тільки погіршить стан вашої шкіри. Шрами від акне можуть стати для вас справжнім головним болем – вам доведеться постійно робити складний макіяж, користуючись різними засобами, щоб замаскувати їх.

Як очистити жирну шкіру обличчя

Як очистити жирну шкіру обличчяЯк очистити жирну шкіру обличчя – одна з найпоширеніших проблем. В юності вона стоїть не тільки перед дівчатами, але і перед юнаками. У більш зрілі роки гострота проблеми знижується, і все-таки жінки, що володіють жирною шкірою, змушені приділяти їй багато часу і сил.
Спробуємо відповісти на питання, як очистити жирну шкіру обличчя грамотно, ефективно і з найменшими зусиллями.
Для щоденного догляду за жирною шкірою випускаються спеціальні гелі глибокого очищення на основі таких природних компонентів, як олії лимона, апельсина, алое, базиліка, ірису або алое. Відлущуючі гранули, які зазвичай додають в такі засобі, роблять їх ще ефективніше. Підберіть очищающий гель або молочко, які дадуть вашій шкірі

Як накладати маску на обличчя

Як накладати маску на обличчяМаски необхідні для будь-якого типу шкіри, оскільки вони допомагають освіжити колір обличчя, наситити шкіру корисними елементами, підвищити її пружність і еластичність, а також зробити її більш зволоженою або надати матовість. Різні маски припускають відповідно різний спосіб їх застосування. Але як накладати маску на обличчя, правильно, щоб вона дійсно допомагала.
Маску необхідно наносити на попередньо очищене обличчя. Видаливши всю косметику спеціальним засобом для зняття макіяжу, після чого вмийтеся з пінкою або очищаючим молочком. Зачекайте поки шкіра обличчя, злегка підсохне. Після чого наносьте маску, відповідно до правил зазначених на упаковці.

Особливості пілінгу шкіри обличчя


Особливості пілінгу шкіри обличчяПілінг для обличчя припускає видалення верхнього шару епідермісу шкіри. Після косметологічного злущення обличчя набуває свіжості, рівний тон, структура шкіри вирівнюється. Розглянемо особливості даного методу.
Для чого потрібен пілінг?
Щоб відкрити м’які і ніжні клітини обличчя, необхідно відлущування. Багатьох цікавить, навіщо робити це в умовах салону. В принципі, для молодих людей пілінг не обов’язковий, тому що відлущування відмерлих клітин у них відбувається природним чином.
Проте з віком шкіра починає старіти, її структура погіршується,

Вмивання обличчя

Вмивання обличчяЗвичайно, адже нам з дитинства вселяли, що чистота – запорука здоров’я. Проте останнім часом косметологи дуже скептично ставляться до самої процедури вмивання обличчя, а вже тим більше з “милом запашним і рушником пухнастим”.
Згідно з нещодавнім дослідженням, кускове мило має лужне середовище, це лише зістарить шкіру і сприятиме зростанню різноманітних бактерій на шкірі обличчя.
Рідке мило має кислотне середовище, але в ньому також можуть міститися добавки, які не сприяють омолодженню шкіри. Часте і ретельне умивання (особливо жирної шкіри) не позбавить вас від небажаного жирного блиску, а навпаки, прискорить процес вироблення жиру поверхневим шаром вашої шкіри. Різні спиртовмісні

Догляд за чутливою шкірою обличчя

Чутлива шкіра обличчя – це не тип шкіри обличчя, як думає багато хто. Чутливість шкіри – це відповідна, негативна (неадекватна ненормальна) реакція шкіри на вплив різних факторів.
Подразнення, почервоніння, лущення, свербіж і відчуття стягнутості шкіри – основні симптоми чутливої шкіри, з’являються як реакції на косметичні засоби або на речовини, що входять до їх складу, і косметичні процедури, а також на холод, вітер, сонце чи забруднене повітря.
Типи чутливості шкіри в залежності від причин виникнення чутливості:

Як позбутися від вугрів: головне – комплексний підхід

Вугрові висипи приносять багато неприємностей у підлітковому віці, а в деяких випадках продовжують дошкуляти і більш тривалий час. У людини з вираженим висипом вугрів значно знижується самооцінка, що не може не вплинути на якість життя і спілкування з оточуючими людьми. Позбавлятися від вугрів найкраще під спостереженням лікаря-дерматолога, який складає комплексну програму, яка включає догляд за шкірою, корегування харчування, прийом деяких лікарських препаратів.
Що провокує появу вугрів
Вугрі можуть бути наслідком гормонального дисбалансу, збоїв в ендокринній системі, порушень у роботі внутрішніх органів. Підсилює прояв вугрів комедогенна косметика,

Вугрі, як з ними боротись?

Напевно, немає такої людини, яка не стикався у своєму житті з проблемою виникнення вугрів. Всі ми в підлітковому віці, так чи інакше, були схильні до цього захворювання. І кожен намагався лікувати їх по своєму. У даній статті ми хочемо поставити акценти на медичної термінології, що таке акне, вугри. Який дієти дотримуватися при їх появі. І сучасні методики їх лікування.

Прищі (вугри, акне, комедони) - захворювання сальних залоз. Функції сальних залоз в життєзабезпечення нашого організму лежить в наступному - залози виробляють кожне сало, яке захищає нашу шкіру від пересушування, бере участь у процесі терморегуляції, захищає шкіру від інфекцій.

Лазерна епіляція - тільки факти

Лазерная эпиляция – только фактыЛазерна епіляція - тільки факти


Разом з позитивним бажанням позбавитися від небажаного волосся на обличчі і тілі за допомогою лазера, зазвичай з'являється і легке почуття тривоги. Наскільки хворобливою буде процедура? Яка кількість сеансів знадобиться? Чи не з'явиться роздратування на шкірі або навіть опіки? Хвилювання цілком зрозуміло. Але як відомо, упевненість у будь-якому почині приносить достовірна інформація і тут Ви її знайдете.

Зростання і вага дитини до 1 року.

Зростання і вага дитини до 1 року.

Загальновідомо, що людина в різні періоди свого життя росте нерівномірно. Також нерівномірно він додає і у вазі. Скачки зростання приводять, відповідно, до зміни маси тіла.
   Найчастіше в житті людини буває 3 таких скачка зростання і ваги.
  Перший  такий стрибок відбувається у віці 8-10 міс. В цей період у дитини спостерігається підвищена активність. Він вчиться повзати, а потім ходити. В цей час центр тяжіння в організмі зміщується, внаслідок цього відбувається перерозподіл навантаження на скелетні м'язи.
Складки на шкірі, характерні для немовлят, зменшуються, і батькам здається, що дитина схуднула. Проте подібна ситуація абсолютно нормальна. Починаючи з 8 мес дитина додає у вазі приблизно в 2-2,5 разу менше, чим раніше. В цей час основне завдання батьків - не перегодовувати свою дитину.
   Починаючи з 11-12 мес дитини поступово перекладають на дорослу їжу. Стежте, щоб ваша дитина не вживала занадто калорійну їжу. Це дуже шкідливо для шлунку.

Нездужання і захворювання новонароджених


Нездужання і захворювання новонароджених викликають сильне хвилювання і паніку у батьків. Адже малюк не може сказати, що у нього болить і як правило без фахівця це буває дуже складно визначити. У цій статті ми розглянемо найбільш часто зустрічаються хвороби новонароджених і розповімо про лікування дітей до року.

Карієс на молочних зубах.

  Здрастуйте! Сьогодні поговоримо про проблеми зубів наших милих діточок.
Всі ми знаємо, що на початку у дитини з'являються молочні, тимчасові зуби. З часом корінь розсмоктується, і зуб поступово починає хитатися і випадає. Але на його місці обов'язково виростає зуб, але вже постійний, корінний.
Незважаючи на те, що молочні зубки і тимчасові, але доглядати за ними потрібно також ретельно, як і за постійними зубами, щоб уникнути карієсу зубів.

Як визначити дитячий стоматит?

  У  дитини  погіршало  самопочуття, не  хоче  їсти, піднялася  температура. У роті,  якісь  білі  виразки або  почервоніння. У  вашої дитини  стоматит.

Стоматит – це  інфекційне  запалення   слизової  порожнини  рота. Стоматит  буває  катаральним  і   афтозним. Катаральний  стоматит - це запалення  з  почервонінням  слизової  оболонки  рота.  Афтозний  стоматит - ця наявність  хворобливих  виразок, що викликають  біль не лише  при  їді, але і коли  дитина  розмовляє. При  афтозному  стоматиті  погіршується  самопочуття  дитини  і  піднімається  температура.

                   

Алергія у дітей в перший рік життя

Алергія у дітей в перший рік життя.

Алергія у дітей першого року життя спостерігається у 20-30% дітей. Причиною може стати неправильне харчування матері під час вагітності та під час годування дитини грудьми, ранній перехід малюка на штучне годування, спадкова схильність.
Але найчастіше причиною алергії стає звичайне перегодовування. Ми всі знаємо, що при з'їданні великої кількості одного продукту, може з'явитися алергія. Навіть той продукт, який до недавнього часу малюк їв із задоволенням, при перегодовування може викликати алергію, навіть материнське молоко.

Продукти, що викликають алергію можна розділити на три групи:

Попрілості на ніжній шкірі малюка

Шкіра немовлят має особливу будову, вона тонка, чутлива, з легкістю травмується, тому що кровоносні судини знаходяться недалеко від  поверхні. Вона з легкістю проникна для всіляких препаратів і інфекцій. Діти "дихають" шкірою, і будь-яке перегрівання викликає активне звітрювання  води.
Попрілостями - це  почервоніння шкіри, яке супроводжується  запальними процесами : висипом, гнійничками. Це  говорить про інфікування. Попрілості з'являються  на попці, пахвами, в паху і під колінами.
В першу чергу  попрілість  розвивається  у діток, які тривалий час є у контакті з мокрою  білизною або ж підгузниками. Дуже  схили до появи  попрілостей малюки, що мають  алергію, також діти зі  світлою шкірою і   волоссям(блондини і руді), що має зв'язок з особливою  структурою  їх шкіри. Це ж можна заявити і про немовлят із зайвою масою тіла, тому що у них є  порушення ендокринної  і обмінної системи. Попрілості є  симптомами  розвитку  алергії

Гельмінти (глисти) у дитини.


Глисти у малюків зустрічаються нерідко. Так як ми живемо в сусідстві з живою природою, частиною якої крім того вважаються і множинні глисти. Батькам потрібно вміти виявляти симптоми глистів у своїх діток, щоб своєчасно приступити до їх діагностики та лікування. Так як глисти у діток, по-справжньому, доставляють чимало проблем і вони не так безпечні, як може здатися на перший погляд.Глисти у малюків: ознаки відмінності.Глисти у малюків зустрічаються різного виду і на різній стадії розвитку .. Якщо все в природі

У дитини ріжуться зубки.

Якщо твоєму малюкові від 3 до 7 місяців і він раптом почав температурити, капризувати і погано є, не поспішай тривожитися, найімовірніше, у нього прорізаються зубки. Краще запасися фруктовими пюре, холодними компресами і гумовими іграшками.
Молочні зуби зазвичай прорізаються парами з перервою в 1-2 місяці, причому у дівчаток цей процес проходить трохи швидше, ніж у хлопчиків. Першими, в 6-8 місяців прорізаються два нижні центральні різці, потім, в 8-10 згори два центральні різці, потім, в 10-11, прорізаються по два бічні різці знизу і в наступний місяць ще два згори. Ближче до року у дитини вже у роті 6-8 зубчиків. Після цього настає перерва пару місяців, після перерви за короткий період часу з'являються по 2 корінні зуби знизу, потім згори. А коли дитині виповниться 2 роки, ти вже не зможеш представити його беззубим - адже він буде володарем цілих двадцяти молочних зубів!

Вітряна віспа.

Вітрянка дуже відоме вірусне захворювання. Її ще називають вітряну віспу. Симптоми вітрянки виявляються у вигляді шкірних захворювань, які за зовнішнім виглядом нагадують віспу, але між ними немає нічого спільного. Збудником цієї хвороби є вірус ДНК, відносять його до вірусу герпесу і називають його Варіцелла - Зостер.Основна ознака вітрянки - це висип. Вона вражає шкірний покрив, утворює на ній маленькі червоні цятки, які буквально через пару годин перетворюються на пухирці з рідиною. Висип з'являється скрізь на

Дерматомікози: кандидоз і епідермофітії

Дерматомикозы: кандидоз и эпидермофитии


Мікози шкіри - термін з професійної лексики лікарів. Зрозумілішим є просте визначення "грибок". Проте кожен знає, що це не ті гриби, на які "полюємо" ми, мріючи смачно приготувати. Ці грибки, незважаючи на свою мікроскопічність, самі "полюють" на нас. До того ж мають вони завидну різноманітність, що пояснює такі численні клінічні прояви при поразці грибковою інфекцією. Сьогодні ми поговоримо про те, як розпізнати і "обеззброїти" двох потенційних ворогів нашої шкіри - збудників епідермофітії і кандидозу.

Чинники, що ушкоджують волосся

Факторы, повреждающие волосыЧинники, що ушкоджують волосся


Стан волосся - це один з показників загального "благополуччя" організму. Будь-які проблеми із здоров'ям або екологією відразу відбиваються на густині волосся. Не додає здоров'я шевелюрі і зловживання забарвленням, хімічною завивкою і термообробкою. Втім, удавшись до сил природи цілком можна впоратися і з такою прикрою проблемою, як випадання волосся.

Коліт у дітей.

 Коліт - це запалення товстого кишечника. Коліт  може проявитися  при  присутності  інфекції  в  організмі  або  при  поразці кишечника  глистами.

 Причини  прояву  коліту - це глисти, медикаментозні  препарати або неправильна  обробка продуктів. Для того, щоб  виник  коліт зазвичай поєднуються декілька  чинників.

 Симптоми  коліту такі ж, як і при інших захворюваннях шлунковий - кишкового тракту. Спостерігається  блювота  і  нудота, в животі  болю спазматичного характеру  і пронос.  Тобто, немає  певних симптомів, які  вказували  б  саме на  це  захворювання.  Тільки  фахівець  може  поставити точний  діагноз.

Яку подушку вибрати?

        Пройшли довгі місяці очікування, і ось зовсім скоро на світ з'явиться довгожданий малюк. Майбутні мами починають, як говорять в народі, вити гніздо. У дитячих магазинах скупается все: пелюшки, сорочечки, чіпці, повзунки, соски і пляшки, крему і присипки. Звичайно, готується і спальне місце для майбутнього малюка. З особливою ретельністю підбирається ліжечко, ортопедичний матрац, постільна білизна, ковдра, подушечка.

Але як же правильно вибрати подушку для такого крихітного створення?  
Чи існують якісь спеціальні норми і параметри? Чи буде дитинчаті на ній комфортно спати, адже в перший рік життя маленька людина спить майже увесь час?

Яка ти мама: визнач свій тип

Яка ти мама: визнач свій тип

Хочете  дізнатися, на які типи діляться матері по стилю спілкування з дітьми?

Психологи стверджують, що конкретно від  матері залежить, яким виросте малюк, наскільки  упевнено  і  успішно він рухатиметься  по життю.
 Дітей  залишали  без мам грати в кімнаті з  іграшками. Близько 80% дітей від 1.5 до 6 років спокійно реагували на відхід мами, починали грати, а при зустрічі з мамою раділи їй. Такий тип прихильності називається надійним або безпечним. Решта  20%  дітей поводилася    по-різному: хто плакав при  розлученні, хто ніяк не реагував на  повернення  мами.  Цей  стиль  прихильності  називається небезпечним  і  має  потребу в  коригування.
Дослідники  умовно поділили усіх матерів на чотири групи з різними  стилями поведінки.

Введення прикорму : каші.

Введення прикорму : каші.

Першим прикормом  для малюка є каша. Яку вибрати?
Для правильного "старту" візьміть кашу без молока і глютену(наприклад, гречану). А після того, як дитина розкуштує нове блюдо, приготуйте йому рисову або кукурудзяну. Малюкам - "искусственникам" зручно розводити кашу звичною їм сумішшю. За бажання цей об'єм ви можете розділити на 2 прийоми.
Безмолочна каша не містить білків коров'ячого молока і молочного цукру(лактози), тобто підходить не лише здоровим малюкам, але і алергікам і дітям з лактазной недостатністю. Використати для цієї мети коров'яче молоко не коштує, воно перевантажить травний тракт і сечі видільну систему дитини, а ще викличе у нього дефіцит заліза.

Який продукт вибрати: моно- або поликомпонентний?
У першому випадку каша складається з одного виду крупи, в другому - з 2,3,4... Щоб знайомство з нею пройшло для малюка спокійно, починати краще з монокомпонентних каш за такою схемою: об'єм першої порції - 1 ч.л. - за 7-10 днів збільшується до 150 мл Причому спочатку її консистенція має бути рідшою.

Як укласти дитину спати?


Проблема укладення малюків в ліжко є найбільш важкою у багатьох сім'ях. В основному відбувається це із-за неправильних умов і режиму, які батьки надають своїм дітям.
 Щоб привчити дітей лягати спати самостійно слід врахувати деякі правила:

  
                  Лягайте разом з дитиною.
Якщо  у вас є трохи вільного часу, то краще лягти