середу, 14 листопада 2012 р.

Гельмінти (глисти) у дитини.


Глисти у малюків зустрічаються нерідко. Так як ми живемо в сусідстві з живою природою, частиною якої крім того вважаються і множинні глисти. Батькам потрібно вміти виявляти симптоми глистів у своїх діток, щоб своєчасно приступити до їх діагностики та лікування. Так як глисти у діток, по-справжньому, доставляють чимало проблем і вони не так безпечні, як може здатися на перший погляд.Глисти у малюків: ознаки відмінності.Глисти у малюків зустрічаються різного виду і на різній стадії розвитку .. Якщо все в природі існує в межах 12 тис. черв'яків, то в організмі жителя нашої планети, бути може, до 200 видів. У наших широтах бути може 50-100 видів різних глистів у малюків. Але найбільш часто зустрічаються 2 типу глистів у дітей - аскариди, і гострики.Глисти є у великій безлічі в що знаходиться навколо середовищі (в основному, на тварин і харчових продуктах). Вони не в змозі жити без власника. А немовля дізнається світ, всім захоплюється, все пробує на смак і тому кожен день перебуває в зоні ризику зараження глистами.Глисти у малюків знаходять всілякі шляхи проникнення всередину організму - з їжею (погано промитими овочами і плодами, не до кінця приготованими м'ясом і рибою) і водою в кишковий тракт, з повітрям у легені, через шкіру, через руки в рот і далі в кишковий тракт в після того, як погладили кішку або ж собаку, і так далі Від того, яким методом і куди проникли глисти, залежать і симптоми глистів у малюків. Але є й однакові симптоми для всіх глистів, які проявляються інтоксикацією, а ще недоліком вітамінів і мінералів.
Глисти у малюків: загальні  ознаки.
Глисти у малюків - це чужорідні організми, які отруюють дитячий організм продуктами власної життєдіяльності, викликають інтоксикацію та алергію. Крім усього цього, глисти у малюків забирають мінерали і вітаміни для власної життєдіяльності. Внаслідок цього з'являється недолік даних речовин в організмі. Це теж є ознакою глистів у дітей.В першу чергу глисти у дітей утворюються в осінньо-літній час, коли найбільше є свіжих фруктів і овочів, а ще дітки дуже багато часу проводять на свіжому повітрі.До загальних симптомів глистів у хлопців, викликаних інтоксикацією, відносяться швидка стомлюваність і дратівливість дитини. Тобто, малюк вередує, втомлюється і від того стає дратівливою. Дитина погано спить, скаржиться на головні болі і на болі в животику. При глистах у дитини може бути відсутнім апетит або навпаки підвищитися, часом з'являтися нудота і поперемінно запори і проноси. Іноді у діток може підвищуватися температура тіла (до 37-37,2 ° С) без будь-яких видимих ​​причин. У деяких випадках може з'явитися свербіж, висип, сухість і блідість шкіри, сині кола навколо очей.Часто при глистах у дітей в загальному аналізі крові виявляють високий рівень еозінофіла. Цей показник говорить про алергії організму. І частіше лідером причини алергії дитячого організму вважаються глисти. При довгому наявності глистів в дитячому організмі може знизитися гемоглобін. Щоб цього не сталося треба регулярно проводити профілактику організму, так як немає таких умов, при яких малюк не зміг заразитися.

   Види глистів у дітей.

Гострики - найчастіше зустрічаються глисти у дітей. Ентеробіоз (зараження гостриками) зустрічається в трьох з чотирьох випадків виявлення глистів у дітей. При гостриках у малюка з'являється свербіж і дискомфорт в області ануса (зазвичай у вечірньо-нічний час). Тому малюки весь час тягнуться почухатися.Друге місце за поширеністю посідають аскариди у дітей. Вони зазвичай не мають специфічних симптомів. Аскариди можуть бути величиною до 20см і мають звичай скручуватися у вузли. Через це аскариди можуть викликати кишкову непрохідність у малюків. Батьки можуть самі намацати в животику у дитини ця грудка глистів.Іноді батьки можуть знайти в калі малюка глисти. Даний факт це конкретний симптом про наявність глистів у дитини. В першу чергу це гострики, але можуть бути й аскариди.І ще з глистів у діток можуть зустрітися такі, як анкілостома і трихоцефальоз. Вони викликають різні ознаки: збільшення температури тіла, зсув в гіршу сторону стану дитини, біль у м'язах, часом - кашель, болі в животику, розлад стільця. Подумати про наявність глистів при таких симптомах складно. Найчастіше їх можна виявити при лабораторному аналізі крові.

Глисти у дітей: чим їх вивести?
Продукт Гельмінокс (Франція) - засіб для швидкого, комфортного, не небезпечного і дієвого виведення глистів у дітей. Гельмінокс вбиває відомі види глистів - гострики, аскариди, анкілостома. Призначається Гельмінокс один раз з розрахунку 125 мг/10 кг маси тіла малюка, починаючи з 6-місячного віку. Крім нескладної схеми лікування, Гельмінокс має очевидну перевагу - його прийом не просить призначення проносних засобів та дотримання особливої ​​дієти.

Немає коментарів:

Дописати коментар