середу, 14 листопада 2012 р.

Яку подушку вибрати?

        Пройшли довгі місяці очікування, і ось зовсім скоро на світ з'явиться довгожданий малюк. Майбутні мами починають, як говорять в народі, вити гніздо. У дитячих магазинах скупается все: пелюшки, сорочечки, чіпці, повзунки, соски і пляшки, крему і присипки. Звичайно, готується і спальне місце для майбутнього малюка. З особливою ретельністю підбирається ліжечко, ортопедичний матрац, постільна білизна, ковдра, подушечка.

Але як же правильно вибрати подушку для такого крихітного створення?  
Чи існують якісь спеціальні норми і параметри? Чи буде дитинчаті на ній комфортно спати, адже в перший рік життя маленька людина спить майже увесь час?

Новонародженим в перші місяці його життя лікарі рекомендують використати в якості подушки складену пелюшку. Але якщо ж ви вирішили відразу в пуття купити і подушку, то давайте розберемося як її правильно вибрати.

Традиційно усі подушки мають форму або квадрата, або прямокутника. Стандартним для дитячих подушечок розміром вважається 40х60 сантиметрів. Але в магазинах і аптеках можна зустріти і інші розміри. У такому разі необхідно враховувати ширину матраца, ширина подушки не має бути більша.

Вибрана вами, подушка має бути досить плоскої і середньої по рівню жорсткості. Занадто пишна, приміром подушка, або занадто м'яка доставлятиме малюкові незручності, а так само може привести до проблем хребта. Коли дитина спить, його тіло і голова повинні знаходитися на одному рівні. Виміріть ширину плечей вашого малюка, вона і стане критерієм для вибору товщини подушечки. Товщина подушки не повинна перевищувати вашу мірку.

 З розмірами розібралися, а що ж щодо наповнювача? Наповнювачів для подушок існує багато. Це і натуральні наповнювачі: шерсть овець, пух і перо птахів, рослинні наповнювачі(гречане лушпиння, оболонка рису, трави). Подушки з рослинними наповнювачами для дітей використати не рекомендується, оскільки вони можуть викликати алергічні реакції. Подушки з пуховим наповнювачем так само не рекомендують використати. Вони можуть викликати алергію, крім того з часом пух може видавати неприємний запах, а вилізле перо може поранити дитину. Не варто забувати і те, що пухові подушки занадто м'які, тобто вони не можуть забезпечити належну підтримку голови і шиї під час сну. Подушка ж з натуральної шерсті вівці навпаки дуже добре фіксує положення шиї і голови, гріє її, знімає м'язові спазми. Правда і в ній є недолік - така подушка занадто швидко зношується.

Існують ще синтетичні наповнювачі: синтепон і силиконизированное волокно. Такі подушки є дуже популярними серед споживачів. У чому ж їх секрет? Подушки з синтепона гипоаллергенны, їх можна навіть стирати. Оскільки ці подушки дуже добре проводять повітря, то вони не накопичуватимуть вогкість, і отже в них не заводитимуться мікроорганізми. Недоліком у синтепоновых подушок так само є швидка зношуваність, при праннях деформується синтепон. Найкращими для дітей визнані подушки з силиконизируемых волокон, таких як комфорель або штучний лебединий пух. Перемога в рейтингу кращих подушок для дітей дісталася цим подушкам в слідство того, що вони гипоаллергенны, легко пропускають повітря, в них не живуть мікроорганізми. А так само матеріали-наповнювачі дуже пружні і не деформуються навіть після багатократних прань.

Звичайно, вибір робитиме кожного самого, але пам'ятаєте, щоб забезпечити спокійний здоровий сон своїй дитині, треба вибрати правильну подушку.

Немає коментарів:

Дописати коментар