середу, 14 листопада 2012 р.

Догляд за чутливою шкірою обличчя

Чутлива шкіра обличчя – це не тип шкіри обличчя, як думає багато хто. Чутливість шкіри – це відповідна, негативна (неадекватна ненормальна) реакція шкіри на вплив різних факторів.
Подразнення, почервоніння, лущення, свербіж і відчуття стягнутості шкіри – основні симптоми чутливої шкіри, з’являються як реакції на косметичні засоби або на речовини, що входять до їх складу, і косметичні процедури, а також на холод, вітер, сонце чи забруднене повітря.
Типи чутливості шкіри в залежності від причин виникнення чутливості:

1. Замучена. У слідстві неправильного догляду за шкірою обличчя – застосування неякісних засобів по догляду за шкірою, наприклад, на основі продуктів нафтохімії, часте використання скрабів або відсутність застосування захисних та поживних засобів по догляду за шкірою пошкодили захисний шар епідермісу і порушували клітинний обмін в шкірі, – шкіра обличчя стала чутливою.
2. Нестабільна. Цей вид чутливості пов’язаний із стресами, такими як нервові розлади або накопичені стреси, перенесені захворювання, тривале застосування антибіотиків. Чутливість носить періодичний характер, підвищена реакція може тривати від 1 до 2 років, потім раптово проходить.
3. Чутлива. Це тип чутливості може бути у всіх типів шкіри. Чутливість набувається внаслідок перенесення алергічних захворювань, ендокринних і шкірних захворювань, а також інфекційних хвороб і захворювань шлунково-кишкового тракту. На відміну від нестабільної шкіри, повернення в нормальний стан чутливої шкіри досягається тільки шляхом вирішення проблем.
4. Слабка. Має тонкий роговий шар з малим вмістом захисного пігменту і дуже суха, виділяє малу кількість жиру, в наслідку цього схильна до подразнень зовнішнім навколишнім середовищем. Для підтримки шкіри в нормальному стані необхідний грамотний і щадний догляд із застосуванням живильних і захисних косметичних засобів. Даний тип шкіри характерний найчастіше для блондинок або рудоволосих жінок зі світлою шкірою і блакитними або зеленими очима.
Знаючи, типи чутливої шкіри, важливо грамотно підібрати відповідний спосіб реанімації шкіри. Однак існують загальні рекомендації по догляду за чутливою шкірою, дотримуюсь яких можна поліпшити зовнішній вигляд шкіри і продовжити їй молодість.
Очищення. Чутливу шкіру слід очищати двічі в день.
Вранці вмиватися теплою водою, а не хлорованою водою, а краще користуватися джерельною або мінеральною. Вечорами забруднення слід видаляти м’яким очищаючим молочком. Після вмивання вранці і ввечері протирайте обличчя безалкогольним тоніком, він освіжає і тонізує шкіру обличчя. Ви можете приготувати вдома, наприклад, лимонний тонік: сік половини лимона процідити, додати 1 ч.л. гліцерину і 50 мл води. Протирати шкіру круговими рухами по масажних лініях. Лимонний тонік добре тонізує, освіжає, знімає запалення і пом’якшує чутливу шкіру. Зберігати такий тонік можна в холодильнику протягом 1 місяця.
Зволоження. Чутлива шкіра потребує регулярного зволоження.
Денний догляд за чутливою шкірою полягає в нанесенні легкого денного крему вранці, який містить у своєму складі зволожуючі речовини, пом’якшувальні жири, і володіє ультрафіолетовим захистом. Для чутливої шкіри добре підходять креми на основі термальної води з мінеральними компонентами. Вони насичують шкіру поживними речовинами і вітамінами. На упаковці кремів для чутливої шкіри обов’язково має бути позначення «гіпоалергенні». Вважають, що косметичні засоби з натуральними рослинними екстрактами підходить для чутливої шкіри, але це не вірно. Деякі рослини, наприклад, такі як аптечна ромашка, арніка і календула, є алергенами і подразниками шкіри.
Нічний догляд – це нанесення нічного крему з регенеруючими властивостями і зволожуючими компонентами тонким шаром. До складу таких кремів повинні входити пантенол, алантоїн, які заспокоюють і розгладжують шкіру; каваін, який відновлює запальні процеси в шкірі; вітаміни А і Е, ефективно зволожують і живлять шкіру.
Декоративна косметика. Чутливу шкіру не варто перевантажувати косметикою. Користуйтеся тільки косметикою, протестованою на гіпоалергенність, що володіє лікувальними властивостями.
Пілінг. Чутлива шкіра через те, що вона і так тонка, не потребує додаткових пілінгів, інакше можна сильно пошкодити і без того тонку шкіру, що може призвести до екзем. Досить після вмивання протерти шкіру грубою махровою рукавичкою.
Згубне для будь-якого типу шкіри надмірне вживання кави, міцного чаю, солодких газованих напоїв, алкоголю та куріння. Сонце також є чинником ризику для чутливої шкіри. У весняно-літній період перед кожним виходом на вулицю наносьте на шкіру сонцезахисний крем. Відвідуючи басейн, користуйтеся водостійким сонцезахисним кремом, щоб захистити шкіру від шкідливого впливу хлорованої води.

1 коментар:

  1. Містер Бенджамін вийшов за межі своїх вимог, щоб допомогти мені отримати кредит, який я використовував, щоб розширити свій аптечний бізнес. Вони були дружніми, професійними та абсолютними дорогоцінними каменями для роботи. Я рекомендую будь-кому, хто шукає позику, зв’язатися. lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.

    ВідповістиВидалити